top of page

Експрес-підготовка до ЗНО з математики


Випускники шкіл щосили готуються до здачі тестів зовнішнього незалежного оцінювання. Менш відповідальні засіли за підручники ближче до весни, а деякі – тільки зараз, коли до першого тестування залишилося менше місяця. Але зараз у всіх абітурієнтів одне завдання: правильно розподілити час, що залишився до ЗНО. Тому ми б хотіли надати Вам декілька порад щодо того, як підвищити ефективність своєї підготовки.

У цілому в підготовці до ЗНО важливі мотивація і системний підхід. Усі педагоги у процесі підготовки радятьтренуватися на тестах, щоб звикнути до формату іспиту ЗНО. І обов'язково засікати час: щоб встигнути заробити якомога більше балів, потрібно знати, скільки хвилин ти можеш витратити на кожне завдання.

Досвідчені викладачі математики відзначають, що при підготовці до тестів дуже знадобиться винахідливість. Якщо на ДПА завдання досить типові – по суті, висмикнуті завдання з підручників, то тести ЗНО більш різноманітні, є багато завдань на перетині тем, тож Вам знадобиться кмітливість. Потрібно не тільки готуватися за темами шкільної програми, а й приділяти увагу нестандартним завданням. Особливо це потрібно тим учням, які здають тест з математики поглибленого рівня.

Математику потрібно повторювати з сьомого класу, щоб залатати дірки у базових знаннях і виконати тести базового рівня. Потім можна переходити до більш складних розділів. Щоб успішно скласти ЗНО, потрібнекомплексне розуміння математики. Спочатку радимо проходити весь матеріал по блоках, а потім вжетренуватися вирішувати тестові завдання. Одна з найбільш складних тем навіть для викладачів математики – тригонометрія. У ній близько 40 формул, які потрібно не тільки знати, а й уміти використовувати.

Повторення матеріалу. Учням, які заздалегідь готувалися, останній місяць слід витратити на вирішення тестів – чим більше, тим краще. Надзвичайно важливо вивчити формули. Старанно заучувати формули потрібно днів за п'ять до іспиту ЗНО – якщо робити це за 2 тижні, щось може забутися. Формул багато, але всі вони вміщаються на двох аркушах А4, і вивчити їх можна за декілька днів.

Тим, хто взявся за підготовку до ЗНО з математики пізно, буде нелегко. Треба брати посібники, в яких матеріал розбитий по розділах. Читати теорію і тут же вирішувати ключові приклади. До речі, за такою ж структурою побудований курс з математики на сайті УЦПА. На одну тему в середньому витрачайте три години.


bottom of page